سوالی دارید ? مطرح بفرمایید
مقالات و نوشتار های تحلیلی
از انقراض خود جلوگیری کنیم : اهمیت مدلسازی اطلاعات ساخت (BIM) در سال 2020 و بعد از آن برای چیست ؟
از انقراض خود جلوگیری کنیم : اهمیت مدلسازی اطلاعات ساخت (BIM) در سال 2020 و بعد از آن برای چیست ؟
بنا به گزارش سازمان ملل جمعیت کره خاکی تا سال 2050 به 9.7 میلیارد نفر (دو سوم ساكن در شهرها) خواهد رسید که برای فراهم آوردن نیازهای این حجم از جمعیت ، صنعت ساخت و ساز نیاز به احداث 13000 ساختمان جدید به طور روزانه و همچنین احداث 1126541 کیلومتر (700000 مایل) راه و 90000 پل در سال را تا 2050 میلادی به منظور تامین نیازهای جمعیتی جهان دارد.
با توجه به نرخ بهره وری کم در صنعت ساخت و همچنین کمبود نیروی کار متخصص در آن، بدون استفاده از فن آوری های نوین مدیریتی ، از جمله BIM (مدل سازی اطلاعات ساخت) و همچنین فناوری های نوین ساخت اعم از صنعتی سازی و ساخت مدولار ، شانس پاسخگویی به تقاضای پیش رو (تا سال 2050) در این صنعت بسیار پایین به نظر می رسد.
رقابت برای ارائه پروژه های بهتر ساختمانی و زیربنایی باعث شده است تا شرکت های مهندسی و ساخت و ساز در سراسر جهان به پذیرش و پیاده سازی BIM بپردازند. از سوی دیگر دولت ها و بخش دولتی نیز به دنبال پیاده سازی این مفهوم در پروژه های کشور مطبوع خود می باشند و بدین منظور آئین نامه ها و دستورالعمل هایی نیز در کشورهای پیشرو در پیاده سازی این مفهوم (انگلستان، استرالیا، آمریکا، ...) تدوین گردیده و یا در حال تدوین می باشد. این دستورالعمل در برخی از کشورها و در مقاطعی از صنعت ساخت به صورت اجباری نیز در آمده است (مانند کشور انگلستان) شایان ذکر است که در ایران نیز فعالیت های تدوین دستورالعمل پیاده سازی مدلسازی اطلاعات ساخت (BIM) در سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و همچنین وزارت راه و شهرسازی در حال انجام می باشد. همچنین سند چشم انداز BIM در هیئت دولت به تصویب رسیده است.
نیازهای زیر ساختی و ساختمانی تمدن بشری تا سال 2050 میلادی
+
تعداد پل های مورد نیاز در سال
+
کیلومتر راه مورد نیاز در سال
+
تعداد ساختمان های مورد نیاز در هر روز
اینفوگرافی BIM
در اینفوگرافیک زیر سعی شده اطلاعاتی در خصوص مفهوم BIM – میزان پذیرش آن ، مزایا ، سود حاصل از بهره وری اقتصادی حاصل از بکارگیری آن ، کشورهای پیشرو در پیاده سازی BIM خدمت شما همراهان و متخصصین حوزه ساخت ارائه گردد. مطمئن باشید کسانی که مفهوم BIM را به کار گرفته و از آن استفاده می کنند می توانند بر خطرات انقراض کسب و کار خود در این صنعت (یا حداقل مختل شدن و بی رونق شدن آن) غلبه نموده و همچنین زمینه ساز ترقی بشریت به منظور پیشرفت های آتی در صنعت ساخت و ساز (ساختمانی و زیر ساختها) و تامین نیازهای آیندگان باشند